Event Abonneren
×

Paramedici op weg naar regionale aanspreekpunten

Paramedici willen een serieuze gesprekspartner zijn in het regionale overleg met andere zorgverleners en met zorgverzekeraars.

PREMIUM
Preventie, substitutie, passende zorg en de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Paramedici zijn onmisbaar om deze ambities te realiseren, betogen voorzitter Theo van der Bom en bestuurslid Viola Zegers namens Paramedisch Platform Nederland (PPN). Van der Bom: “Om optimaal van betekenis te kunnen zijn voor JZOJP, is het noodzakelijk dat paramedici zich goed organiseren. Want we kunnen weliswaar zeggen dat huisartsen ons beter zou moeten weten te vinden, maar het is ook zaak naar onszelf te kijken. We willen een goede structuur gaan neerzetten, waardoor paramedici vindbaar en zichtbaar zijn.” Zegers: “Er zijn veel paramedici en er zijn veel paramedische beroepen. Daardoor heeft de huisarts misschien niet altijd het overzicht en het juiste contact. Mede daarom hebben wij het programma Organisatiegraad paramedische Zorg opgezet. Een van de doelen is dat er paramedische aanspreekpunten komen voor de huisartsvoorzieningen. Zie zo’n aanspreekpunt als een paramedische zorggroep.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *