Event Abonneren
×

Patiëntenfederatie Nederland: ‘Niet wachten op de dokter’

Patiëntenfederatie Nederland vindt dat de patiënt al vóór de dokter de uitslag van een onderzoek moet kunnen bekijken in zijn dossier.

PREMIUM
Patiënten die moeten wachten tot hun arts het groene licht geeft voordat ze de uitslag van hun onderzoek kunnen inzien. Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland, kan zich er boos om maken. “Stel je voor dat jij die patiënt bent met mogelijk kanker of uitzaaiingen. Het onderzoek is gedaan, de uitslag is bekend, het staat alleen nog niet in je patiëntendossier omdat de dokter er eerst naar moet kijken. En pas bij de eerstvolgende afspraak die je met hem hebt, hoor je hoe het ervoor staat. En dat kan soms meer dan een week later zijn. Dat wil je toch niet?”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.