Congres Abonneren
×

Van Heiligdom naar Gezondheidscentrum

Voormalig San Salvatorkerk in Den Bosch innovatief getransformeerd tot gezondheidcentrum

21 september 2021

De voormalige San Salvatorkerk aan het Schaarhuisplein is in opdracht van Healthcare Real Estate (HCRE) en in samenwerking met Maatschappelijk Zorgvastgoed (MZV) gerenoveerd tot een multifunctioneel gezondheidscentrum in Den Bosch. Geschikte huisvesting vinden vormt voor huisartsen en andere zorgverleners een steeds grotere uitdaging, vooral in de steden. Transformaties zoals deze kunnen voor hiervoor uitkomst bieden. 

De eerder voorgestelde plannen van JumpXL om de San Salvator om te bouwen tot een commercieel trampolinecentrum stuitten op verzet vanuit de buurt. Met de komst van het gezondheidscentrum kreeg de buurt precies wat zij wilden: een sociaal-maatschappelijke bestemming voor een uniek buurtgebouw met historische waarde.

Gezondheid, innovatie en duurzaamheid hebben in het ontwerp van het nieuwe gezondheidscentrum een belangrijke rol gespeeld, met behoud van de iconische kenmerken van de Bossche School en de neoromaanse kerk. HCRE Director Jochem Post vertelt, “De Mariakapel naast de ingang blijft volgens de afspraken bestaan. Buurtbewoners kunnen daar straks naar binnen om net als vroeger een kaarsje te branden”.

Slimme innovaties zoals verbeterde ventilatietechnologie, prettige akoestiek en vriendelijke LED verlichting zorgen voor een optimaal binnenklimaat voor zowel patiënten als zorgverleners. De hoogte en de lichtheid van het ontwerp maken de San Salvator tot een aangename plek met een dynamisch eerstelijnszorgaanbod voor de hele buurt.

Het San Salvator gezondheidscentrum is volledig verhuurd. Recent opende het haar deuren voor onder andere meerdere huisartsenpraktijken, fysiotherapie, apotheek, logopodie, podoloog, contactlenzenspecialist en een diëtist. 

HCRE by Cairn Real Estate

Healthcare Real Estate (HCRE) ontwikkelt, beheert en investeert in Nederlands zorgvastgoed als onderdeel van Cairn Real Estate. Met meer dan 25 jaar ervaring is het HCRE team de vertrouwde vastgoedpartner van meer dan 150 zorgverleners actief in de cure- en care sector: van huisarts tot psycholoog, van GGZ-instelling tot particuliere woonzorg. HCRE denkt creatief, anticipeert op trends en voegt lange termijn waarde toe voor zorgverleners, gebruikers en de lokale gemeenschap met duurzame en toekomstbestendige vastgoed oplossingen.

www.hcre.nl