Community Abonneren
×

Deel 7 van de podcast serie “de toekomst van de eerstelijn”: Piet Hein Peeters in gesprek met Leo Kliphuis

In deel 7 van de podcastserie over de toekomst van de eerstelijn gaat Piet Hein Peeters in gesprek met Leo Kliphuis. Leo is duo-bestuurder van de huisartsen coöperatie Noord-Limburg. De coöperatie is afgelopen zomer praktijkhouder geworden, omdat er te weinig praktijkhouders beschikbaar zijn en 2 huisartsenpraktijken geen opvolgers konden vinden. De komende 5 jaar gaan […]

In deel 7 van de podcastserie over de toekomst van de eerstelijn gaat Piet Hein Peeters in gesprek met Leo Kliphuis. Leo is duo-bestuurder van de huisartsen coöperatie Noord-Limburg. De coöperatie is afgelopen zomer praktijkhouder geworden, omdat er te weinig praktijkhouders beschikbaar zijn en 2 huisartsenpraktijken geen opvolgers konden vinden. De komende 5 jaar gaan er 15 huisartsen met pensioen op een aantal van 103 in Noord-Limburg. Over de bureaucratie die een overname van een huisartsenpraktijk met zich meebrengt en wat de betekenisgeving is voor de coöperatie om praktijkhouder ter zijn.