Congres Abonneren
×

‘Gezondheid als uitgangspunt van alles en iedereen’

Gezondheid zou het uitgangspunt moeten zijn van alles en iedereen, dus ook van winkels. Dat betoogt de Apeldoornse wethouder Nathan Stukker.

“Terwijl iedereen in de non-profitsector zijn best doet om de omgeving zo gezond mogelijk te maken, blijft het aanbod van ongezond voedsel onveranderd. Staan er nog frisdrankautomaten in scholen en sportkantines. Liggen de schappen in de supermarkten vol met ongezond eten met veel suiker en zout. Ondanks dat de voedingsmiddelenindustrie zich zegt in te spannen om hier wat aan te doen.” Dat schrijft Nathan Stukker in zijn gastcolumn ‘Over 5 jaar’ voor De Eerstelijns. Hij is in Apeldoorn wethouder Wmo, sport, onderwijs en inkomen & activering.

Stukker sluit af met zijn droom voor over vijf jaar. “Geen vrijblijvende convenanten, maar afspraken waar we elkaar aan houden en waarmee we invloed hebben op het aanbod van ongezond en gezond voedsel in een stad. Supermarkten die met elkaar concurreren om de titel gezondste winkel. Kantines en scholen zonder frisdrank en frituur. Om daar maar eens mee te beginnen.”