Event Abonneren
×

‘Openbare farmacie verdient een ander bekostigingsmodel’

De openbare farmacie verdient een bekostigingsmodel dat meer recht doet aan haar zorgfunctie, stelt de KNMP.

PREMIUM
Het is tijd voor een zichtbaarheidscampagne van de openbare apotheker, stellen voorzitter Aris Prins en directeur Eric Janson van de KNMP. “En dat werkt twee kanten op”, zegt Prins. “De patiënt moet meer zien waar de apotheker voor staat, en de apotheker moet meer trots zijn op wat hij goed doet en daar ook over communiceren. Ik sta zelf een dag per week achter de balie en krijg dan vaak te horen: ‘Goh, de apotheker zelf, die zien we bijna nooit’. Nee, die herkennen ze niet. We zijn de meest inclusieve academische beroepsgroep die er is. Heel veel vrouwen, veel Nederlanders met een allochtone achtergrond ook. Heel vaak niet de apothekersassistenten waarvoor ze worden aangezien, maar gewoon de apotheker zelf.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *