Community Abonneren
×

Medicinfo en VGZ starten met app ‘Vraag het de huisarts’

Verzekerden meer regie geven over hun eigen zorg. En huisartsen meer tijd geven voor patiënten met complexe vragen. Een aantal doelstellingen van de nieuwe app – Vraag het de huisarts – die Medicinfo ontwikkelde voor Coöperatie VGZ. Een groep leden van Coöperatie VGZ maakt sinds kort, op proef, gebruik van de app  ‘Vraag het de […]

Verzekerden meer regie geven over hun eigen zorg. En huisartsen meer tijd geven voor patiënten met complexe vragen. Een aantal doelstellingen van de nieuwe app – Vraag het de huisarts – die Medicinfo ontwikkelde voor Coöperatie VGZ.

Een groep leden van Coöperatie VGZ maakt sinds kort, op proef, gebruik van de app  ‘Vraag het de Huisarts’. Met de app van Medicinfo kunnen leden hun zorgvragen stellen en wanneer het nodig is ook beeldbellen met een huisarts. De leden hebben persoonlijk contact met het medisch team van Medicinfo. Dat bestaat uit verpleegkundigen en huisartsen die al jaren ervaring hebben met digitale zorg. Leden hebben op deze manier toegang tot deskundige en persoonlijke huisartsenzorg op het moment en op de plek die hen het beste uitkomt. 

Iris Timmermans, innovatiemanager Zorg bij Coöperatie VGZ: “De leden kunnen op deze manier hun zorgvraag stellen waar en wanneer ze dat willen. We zijn benieuwd of de laagdrempelige vorm van zorg de leden meer regie over hun gezondheid geeft. We zijn ook nieuwsgierig of dit op termijn helpt om de werkdruk van de huisartsen te verlagen. En krijgt de huisarts zo meer tijd voor patiënten die complexe zorg nodig hebben?” 

Caroline Besuijen, algemeen directeur Medicinfo, vult aan: “We zien dat mensen van alle leeftijden steeds meer digitaal regelen en een hogere service verwachting hebben, ook als het gaat om zorg. Onze diensten spelen in op de behoefte van mensen aan deskundige en persoonlijke zorg waar en wanneer het hen uitkomt. We zien een ontzettend hoge tevredenheid bij de gebruikers van onze diensten, en zijn blij dat we ook de leden van VGZ kunnen helpen.”

Coöperatie VGZ wil op deze manier onderzoeken wat deze vorm van huisartsenzorg betekent voor hun leden én huisartsen. De app is beveiligd volgens de wettelijke richtlijnen. Alle communicatie tussen de leden en het medisch team blijft privé. Na contact met het medisch team wordt de leden gevraagd om hun feedback te geven waarmee Medicinfo en Coöperatie VGZ de dienst verder kunnen verbeteren.

De leden kunnen de app Vraag het de Huisarts downloaden via de VGZ Zorg app