Community Abonneren
×

Maarten van Ooijen: de wijkgerichte aanpak laat zien dat de maatschappij krachtiger is dan de overheid

Onlangs interviewden we Maarten van Ooijen als wethouder van de gemeente Utrecht, oorspronkelijk voor ons nieuwe tijdschrift Sociaal Domein dat we op 17 januari a.s. lanceren. Maarten gaat vanaf 10 januari aan de slag als Staatssecretaris voor Jeugd en Preventie en daarom publiceren we dit interview nu ook voor De Eerstelijns. In Wijkpact Samen Oost […]

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Herkenning! Naar aanleiding van dit interview is Maarten van Ooijen van harte uitgenodigd in Leiden. Eén van de 18 plaatsen in Nederland waar groepen buurtbewoners samen met de wijkverpleegkundigen van Buurtzorg (en verder geen professionals) zelf duurzame preventieprogramma’s opzetten. Op basis van de ideeën van de mensen zelf. En een plezier dat we er met zijn allen mee/aan hebben ! We hebben de kunst afgekeken in Cuba waar het zorgstelsel geheel gebaseerd is op preventie. Op de achtergrond is er een onderwijsprogramma Public Health voor de wijkverpleegkundigen en een wetenschappelijke (kwalitatief én kwantitatief) begeleiding door LUMC. P.P.M.Jonas@lumc.nl

Comments are closed.