Community Abonneren
×

Solopraktijk geeft Elvira van Santvoort gevoel van vrijheid

Een solopraktijk: de keuze van huisarts Elvira van Santvoort hiervoor is ingegeven door een onafhankelijkheidsgevoel plus de rust van kleinschaligheid. ‘Nu werk ik alweer vier jaar, middels een vrije vestiging en een praktijkovername, heerlijk solo. Toen ik de kans kreeg was de keus snel gemaakt om voor mezelf te beginnen. Je eigen zaak is namelijk […]

Een solopraktijk: de keuze van huisarts Elvira van Santvoort hiervoor is ingegeven door een onafhankelijkheidsgevoel plus de rust van kleinschaligheid.

‘Nu werk ik alweer vier jaar, middels een vrije vestiging en een praktijkovername, heerlijk solo. Toen ik de kans kreeg was de keus snel gemaakt om voor mezelf te beginnen. Je eigen zaak is namelijk hartstikke leuk en geeft veel energie. Mijn keuze voor een solopraktijk is het onafhankelijkheidsgevoel plus de rust die het me geeft door de kleinschaligheid. Naast medische hulp geven is het ook bijzonder interessant en helemaal niet saai om een bedrijf te runnen.’ Dat schrijft huisarts Elvira van Santvoort in de column ‘Over 5 jaar’.

Heerlijk ongecompliceerd
Ze vervolgt: ‘Een groot voordeel van een solopraktijk in je woonplaats is dat ik spreekuren en zakelijke afspraken naar mijn privé-agenda kan zetten in plaats van andersom. Keuzes zijn bovendien snel gemaakt, de zakelijke beslissingen zijn vrijwel altijd alleen aan mij en dat is heerlijk ongecompliceerd. Ik hoef alleen maar op mezelf te mopperen mocht iets verkeerd uitpakken. Het personeel krijgt overigens ruimte genoeg om mee te denken over het praktijkbeleid. Ik werk graag samen, maar vind het heerlijk om de eindverantwoordelijkheid te hebben en geen discussies met collega’s en managers te hoeven voeren. Je moet extern al genoeg verantwoording afleggen als huisarts.’

Solopraktijk
Of Van Santvoort over vijf jaar nog een solopraktijk heeft? ‘Over vijf jaar ben ik nog steeds solist en deel ik ruimte en personeel met een andere solist.’