Community Abonneren
×

SSFH pakt arbeidsmarktproblemen aan

SSFH (Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg) heeft speerpunten geformuleerd om de vastgelopen arbeidsmarkt in de huisartsenzorg aan te pakken. “Gegarandeerd voldoende gekwalificeerd personeel in een gezond en veilig werkklimaat, nu en de toekomst”: aan dit doel committeert SSFH zich in haar beleidsplan 2021-2025. Met de speerpunten stages, duurzame inzetbaarheid, (anders) opleiden en digitaliseren wil SSFH dit doel […]

SSFH (Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg) heeft speerpunten geformuleerd om de vastgelopen arbeidsmarkt in de huisartsenzorg aan te pakken.

“Gegarandeerd voldoende gekwalificeerd personeel in een gezond en veilig werkklimaat, nu en de toekomst”: aan dit doel committeert SSFH zich in haar beleidsplan 2021-2025. Met de speerpunten stages, duurzame inzetbaarheid, (anders) opleiden en digitaliseren wil SSFH dit doel bereiken. Zeker de eerste drie hebben een relatie met de krappe arbeidsmarkt in de huisartsenzorg.

“Onze focus is breed”, geeft SSFH-voorzitter Petra Portengen aan. “We richten ons op de doktersassistentes, praktijkondersteuners, triagisten, verpleegkundig specialisten en andere zorgmedewerkers. Maar ook op praktijkmanagers, ict’ers en hr-medewerkers, waaraan steeds meer behoefte is in de huisartsenzorg.

Stimuleringsregeling
Bij speerpunt stages gaat het erom genoeg studenten te laten kiezen voor een stage in de huisartsenzorg. Hiervoor heeft SSFH onder andere de arbeidsmarktcampagne Mijn baan in de praktijk gelanceerd. SSFH wil verder voldoende stageplaatsen creëren door werkgevers te ondersteunen bij praktische vraagstukken. Bijvoorbeeld: hoe zorg ik voor voldoende tijd en ruimte om stagiair(e)s goed te begeleiden?

Balans werk en privé
Bij duurzame inzetbaarheid draait het om een gezonde balans tussen werk en privé. Maar ook om zelfstandigheid en mogelijkheden om je te ontwikkelen in je werk. Dit is belangrijk om goed en met plezier te werken. Daarmee draagt het bij aan het behouden van personeel in de huisartsenzorg, aldus Portengen en SSFH-vicevoorzitter Gerben Welling. “De verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid ligt bij werkgevers én werknemers. Zorgmedewerkers mogen wat dit betreft beter voor zichzelf zorgen.” SSFH heeft het programma Goed voor elkaar opgezet om te helpen bij het in praktijk brengen van duurzame inzetbaarheid.

SSFH
Meer zij-instromers in de huisartsenzorg is een belangrijk doel binnen (anders) opleiden. “Er is bijvoorbeeld in de regio Haaglanden een project om werkzoekenden op te leiden tot doktersassistenten”, vertelt Portengen. “Voor dit succesvolle initiatief van onder andere regionale huisartsenorganisaties, scholen en UWV is interesse in andere regio’s. SSFH deelt draaiboeken en andere nuttige informatie met belangstellenden. Zodat niet iedereen opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.” Hier vind je het beleidsplan 2021-2025 van SSFH.

Auteur: Noël Houben