Community Abonneren
×

Zorginspirator.nl: een platform voor mensen die in de zorg willen werken

Zorginspirator.nl wil professionals voor de zorg behouden door ze te helpen binnen de sector van werk te laten veranderen. Een platform gericht op mensen die in de zorg werken, daar ook willen blijven, maar niet de rest van hun leven op dezelfde plek, hoe graag werkgevers dat misschien ook willen. Dát is het uitgangspunt van […]

Zorginspirator.nl wil professionals voor de zorg behouden door ze te helpen binnen de sector van werk te laten veranderen.

Een platform gericht op mensen die in de zorg werken, daar ook willen blijven, maar niet de rest van hun leven op dezelfde plek, hoe graag werkgevers dat misschien ook willen. Dát is het uitgangspunt van het platform Zorginspirator.nl.

Aaldert Mellema, tevens CNV-bestuurder, is mede-initiatiefnemer. Hij zegt: “Het idee is gestoeld op de overtuiging dat je professionals in beweging moet houden, zich moet laten ontwikkelen. Dat is juist bij een personeelstekort van belang. Professionals hebben bewust gekozen voor de zorg, maar willen daar wel in groeien. In salaris, maar ook in werk, in kwaliteit. Werk is een belangrijk onderdeel van iemands welzijn, iemands identiteit.”

Nog meer te bieden 
De website biedt iedere professional die werkt in de zorg de gelegenheid zich te verdiepen in wat zijn of haar sector nog meer bieden te heeft. Welke andere banen liggen in het verlengde van het werk dat nu gedaan wordt, hoe gaat dat werk zich in de komende jaren ontwikkelen, welke opleidingen zijn ervoor nodig, welk salaris krijg je?

Mellema: “Waarom zou je als je nu poh bent dat tot je 67e bij dezelfde huisarts blijven doen? Het is helaas zo dat veel werkgevers alleen al van zo’n zin in de stress schieten, maar dan steek je de kop in het zand. Die poh kan op de site ontdekken dat zij coördinator in een gezondheidscentrum ook een interessante baan vindt, die bovendien wat beter verdient. Dat lijkt mij echt gezonder dan dat iemand na tien, twaalf door gebrek aan perspectief, financieel en in het werk, de zorg verlaat.”

Zorginspirator.nl
Organisaties als huisartsencoöperaties zouden volgens Mellema Zorginspirator.nl actief moeten aanbieden aan hun achterban. Directe werkgevers kunnen het platform een plek geven in de jaargesprekken met hun personeel. “De vraag waar iemand naar toe wil, lijkt mij onmisbaar in zo’n gesprek. De site kan dan inspiratie bieden. Als jouw poh verder wil kijken, dan doe je er goed aan hem of haar te helpen. En als jij een goede werkgever bent, krijg je, wellicht met hulp van Zorginspirator, ook weer iemand terug.”