Congres Abonneren
×

Het pad naar betere oogzorg

Als patiënt met oogklachten hoef je geen maanden op de wachtlijst bij de oogarts in het ziekenhuis ver weg. Via het Zorgpad Oogheelkunde van Ksyos kun je snel terecht bij de optometrist in de buurt. Deze stemt af met de oogarts, die vervolgens alleen de patiënten ziet die dat echt nodig hebben. Op tijd en meestal zonder beroep op het eigen risico.

Huisarts Irene Vrolijk, optometrist Mirthe Overkamp, oogarts Henry Jongmans, beleidsmedewerker Mirjam Braamse en teamleider Jim van Zee werden geïnterviewd over het Zorgpad Oogheelkunde in Zeeland in samenwerking met PeriScaldes B.V. Irene Vrolijk vertelt: ‘’Als huisarts kun je oogklachten moeilijk beoordelen, we hebben geen ruimte om druppels een half uur te laten inwerken en mensen zijn angstig als er iets met hun ogen is. Tegelijkertijd is het een grote stap om iemand naar de oogarts te sturen, want dan maak ik de wachtlijst daar wéér langer. Daarom was ik meteen blij met de kans dat de stap naar Ksyos daar tussenin kwam.”
Het hele artikel lezen? Download het hier!