Community Abonneren
×

Summum Advocatuur

Summum Advocatuur B.V. is opgericht door mr. Claudia Zwetsloot. Zij is ondernemingsrecht advocaat en heeft een bijzondere expertise in de regelgeving in de zorg. Al 2 decennia staat zij zorgaanbieders in de eerste en tweede lijn bij.

De eerste kennismaking met eerstelijns zorgaanbieders ontstond toen zij 20 jaar geleden een keten bijstond in de aankoop van apotheken. Zij heeft de afgelopen jaren daarnaast vele openbare apothekers, huisartsen, fysiotherapeuten en tandartsen bijgestaan bij overnametrajecten.
Een overnametraject is voor veel praktijkhouders een eenmalig traject. En een overname in de zorg is anders dan in andere sectoren. Dit wordt mede veroorzaakt door de specifieke zorgregelgeving. Kennis daarvan, kennis over de eerstelijns zorg, de financiering en hun professionele uitdagingen dragen bij aan een succesvol overnametraject.

Dit traject kent meerdere fasen. Denk aan: exclusiviteit en vastleggen in een intentieovereenkomst de zorgverzekeraars, de samenwerkingspartners in de regio De klassieke overname – de praktijkhouder verkoopt, de nieuwe eigenaar betaalt de koopprijs via financiering van de bank en de ‘oude’ eigenaar neemt afscheid van de praktijk – krijgt tegenwoordig ‘concurrentie’ van samenwerkingsvormen. Een ingroei model waarbij de oude eigenaar blijft participeren en jongere zorgverleners de kans krijgen om als mede-eigenaar toe te treden. In die situatie is het belangrijk dat ook over de samenwerking tussen de bestaande eigenaar en de toetreder afspraken worden gemaakt en dat deze goed worden vastgelegd, bijvoorbeeld in een aandeelhoudersovereenkomst.

Claudia Zwetsloot is deskundig, pragmatisch en heeft oog en hart voor de persoonlijke belangen van haar cliënten. Naast de juridische begeleiding in een overnametraject is zij gespecialiseerd in het vennootschapsrecht en contractenrecht. Zij adviseert over de posities van bestuurders, toezichthouders en aandeelhouders. Zij begeleidt bij het opzetten en inrichten van besloten vennootschappen, stichtingen, verenigingen, v.o.f.’s en maatschappen.

Daarnaast begeleidt zij bij juridische geschillen van zorgverleners, maatschapsontvlechtingen, het aangaan van huurovereenkomsten, het aangaan van samenwerkingsverbanden en beoordeelt en stelt zij commerciële contracten op.
Meer informatie is te vinden op: www.summumadvocatuur.com