Community Abonneren
×

Denken over digitalisering

Wie kent nog het filmpje uit 1998 van Frans Bromet waarin hij mensen vroeg of ze een mobiele telefoon hadden? De reacties luidden: ‘Niet nodig’, ‘Ik zie er absoluut niet het nut van in’, ‘Zonde van mijn geld’, ‘Lijkt me helemaal niet leuk om altijd en overal bereikbaar te zijn’, ‘We hebben het jaren zo gedaan en ik vind het wel goed zo’.
Vooral dat laatste – ‘We hebben het jaren zo gedaan’ – is tekenend voor hoe mensen tegen innovatie kunnen aankijken. De mobiele telefoon is inmiddels een doorslaand succes geworden omdat die gaandeweg is door ontwikkeld tot een smartphone met functies op pocketformaat waarvan we vinden dat we die niet meer kunnen missen in onze broekzak. Dat niveau heeft digitalisering in zorg en hulp nog niet bereikt. Er wordt veel ontwikkeld – alleen al honderdduizenden app op het gebied van gezondheid – maar over de toepassing of waarde daarvan bestaat nog steeds de nodige scepsis.

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren