Community Abonneren
×

Minister Helder moet echt meer regie gaan nemen op het proces

Als specifiek zorgaanbod in de ggz wegvalt, kunnen gaten vallen in het zorgaanbod, stelden de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en MIND in een brandbrief aan ministers Ernst Kuipers en Conny Helder van VWS. Manouk van de Klundert weet uit eigen ervaring hoe cruciaal dit specifieke zorgaanbod is.

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Ik begrijp dat de (zorg?)verzekeraars in de GGZ voor iedere behandeling een gemiddelde en zelfde prijs betalen.
    Dat is volstrekt bezopen. En heeft tot gevolg dat ‘lichte’ behandelingen winstgevend zijn en de ‘zwaardere’ niet. De laatste kunnen steeds minder worden behandeld. En al helemaal niet als er ook niet veel ‘lichte’ behandelingen zijn. En dit terwijl ziekenhuizen met hun DBC’s redelijk op maat worden betaald. Het is hier waar de minister moet ingrijpen. Niet in de zorg zelf. Maar bij ZN !

Comments are closed.