Community Abonneren
×

Onderzoek arbeidstekort in de zorgsector minister Kuipers

Over tien jaar komen we in Nederland 135.000 medewerkers tekort om te kunnen voldoen aan de vraag naar gezondheidszorg, waarbij de meerderheid van het personeelstekort, 98.000 arbeidsplaatsen, zal ontstaan in de ziekenhuis- en ouderenzorg. Gelijktijdig bieden bestaande medische technologieën de mogelijkheid om op datzelfde moment 110.000 zorgmedewerkers vrij te spelen, aldus onderzoek van Gupta Strategists in opdracht van FMEi . Voor de ziekenhuis- en ouderenzorg betekent dit dat er geen personeelstekort hoeft te bestaan én dat de werkdruk in de zorg drastisch teruggebracht kan worden.

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *