Community Abonneren
×

Het kraakt in de fysiotherapie

Fysiotherapie moet worden behandeld als andere medische beroepen, is de opvatting van Van Woerkom. Maar in hoeverre is dit een terecht stelling, ze zijn toch paramedici? “Dat is ook maar een verzamelbegrip”, reageert hij. “Als ik kijk naar de interactie met andere beroepen, dan is die by far het meest met andere medische beroepsgroepen. We zien fysiotherapie als een belangrijke schakel in de medische keten. Dat zullen we moeten toelichten natuurlijk, ook in de gesprekken met Zorginstituut Nederland over opname van fysiotherapie in het basispakket. En het zal tijd vergen voordat dit wordt geaccepteerd, maar ik vind echt dat het een onderdeel is van het medische beroepenveld.”

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren