Community Abonneren
×

Doe mee met de Jeuk Zorghackaton!

Ben jij zorgverlener, patiënt, techneut of heb je een andere expertise? En heb je affiniteit met het onderwerp jeuk? Meld je dan aan voor de Zorghackathon over jeuk van de Fast Forward Dermatology van 11 t/m 13 mei 2023. Leuke bijkomstigheid: als locatie partner mag Ksyos het event hosten op ons eigen (gloed)nieuwe kantoor in Amsterdam!

Tijdens deze tweede editie van Fast Forward Dermatology gaan deelnemers gedurende twee dagen aan de slag met het vinden van innovatieve oplossingen voor mensen met jeuk. Jeuk, ook wel pruritus genaamd, heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van mensen die dit ervaren. Jeuk is vaak direct afkomstig van huidaandoeningen, zoals eczeem, psoriasis of urticaria. Maar jeuk kan ook aanwezig zijn zonder dat er sprake is van een huidafwijking. Het kan dan van binnenuit ontstaan, zoals bij mensen met bijvoorbeeld nier-of leverproblemen.

Programma
Van donderdagavond t/m zaterdagmiddag werk je samen met je team aan verschillende opdrachten om tot een goed uitgedachte oplossing te komen. Elk team wordt van tevoren samengesteld op basis van een zo’n goed mogelijke mix van patiënten, ontwerpers, zorg- & welzijnsprofessionals, techneuten, datascientists en mensen met andere expertises. Tijdens de hackathon worden de teams begeleid door ervaren coaches. Voorafgaand aan de hackathon bieden we een workshop mensgericht ontwerpen aan om deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden.
Iedereen kan iets bijdragen. Het is vooral belangrijk dat je de wil hebt om de zorg te verbeteren.

Mede-organisator Herm Martens
Dermatoloog Herm Martens begon vijf jaar geleden met het organiseren van zorghackathons vanuit Dutch Hacking Health om problemen in de zorg op te lossen. Elk jaar wordt een zorghackathon georganiseerd over een andere dermatologische aandoening. Vorig jaar was het thema eczeem. ”Tijdens een hackathon zit je met alle experts aan tafel die je nodig hebt om een probleem op te lossen. Iedereen kan iets bijdragen. Het is vooral belangrijk dat je de wil hebt om de zorg te verbeteren.’’

Locatie
Ksyos is dit jaar uitgekozen als locatie partner van de Zorghackaton. Dit houdt in dat wij het event zullen hosten op ons kantoor in Amsterdam. We zijn erg blij om hier deel van uit te maken en kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen op ons nieuwe kantoor.  Het worden twee inspirerende dagen!

Overige partners: PfizerSanofi NederlandAmgen