Community Abonneren
×

Het Integraal Zorgakkoord in breder perspectief

De samenleving gaat er anders uitzien en het Integraal Zorgakkoord schetst de contouren voor hoe dan, stelt Lex Staal, directeur-bestuurder van Sociaal Werk Nederland. Maar de uitvoering wordt wel spannend, voegt hij eraan toe. De kern van veel zorgvragen is dat mensen bestaanszekerheid moeten hebben. En dat vraagt om meer dan een zorgakkoord alleen.

Blijkbaar was Staal niet de enige die langs deze lijn dacht, want hij werd direct benaderd door enkele zorgpartijen met de vraag waarom Sociaal Werk Nederland niet aan tafel zat. “Ik heb daarop ook contact opgenomen met de toenmalige directeur-generaal van het ministerie van VWS”, vertelt hij. “Het antwoord luidde dat het een terechte vraag was, maar dat het ministerie in eerste instantie wilde kijken naar wat in de zorg moet gebeuren. Toen de meeleesversies van het conceptdocumenten beschikbaar kwamen, besloten wij niet af te wachten, maar inhoudelijk te reageren.

Het hele artikel lezen? Download het hier!