Community Abonneren
×

Aline Pikaar benoemd als lid Raad van Bestuur van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer

Aline Pikaar (43) zal per 1 april 2023 het volledige takenpakket overnemen van het huidige lid van de Raad van Bestuur en Directeur Zorg, Harry van den Hoeven. Van den Hoeven, die samen met André Louwen de SGZ heeft opgebouwd tot de sterke eerstelijnsorganisatie die het nu is, stopt omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd binnenkort zal bereiken. Vanaf 1 december 2022 tot 1 april 2023 zal Van den Hoeven geleidelijk zijn taken overdragen aan Pikaar.

Aline Pikaar is sinds 2004 huisarts in Zoetermeer, heeft veel bestuurlijke ervaring in huisartsenland, zowel, lokaal, regionaal als landelijk, en heeft onlangs haar Masteropleiding Bedrijfskunde afgerond.  In een open selectieprocedure werd zij unaniem door drie selectieadviescommissies als voorkeurskandidaat aangewezen.

Pikaar is zich bewust van de grote uitdaging die zij op zich neemt. “De eerstelijnszorg staat op een kantelpunt. Grote maatschappelijke uitdagingen van de vergrijzing en arbeidsmarkttekorten zijn al voelbaar. Nu, meer dan ooit, moeten zorgorganisaties hun meerwaarde aantonen en professionals ontzorgen”.

Isabelle Vugs en Michiel Wildeboer, voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van Toezicht,  zijn zeer verguld met de benoeming en aanstelling van Aline Pikaar. “Een beter profiel dan dat van Aline, laat zich haast niet denken voor de opvolging van Harry van den Hoeven, omdat ze naast kennis en kunde, de SGZ, Zoetermeer en de eerstelijnszorg heel goed kent. Met Aline Pikaar verzekert de SGZ zich zowel van continuïteit van bestuur als van noodzakelijke vernieuwing”, aldus Isabelle Vugs. 

Ook André Louwen, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de SGZ, is heel gelukkig met de benoeming van zijn nieuwe collega. “Voor een organisatie die hulpverleners ondersteunt en ontzorgt en met hen samen plannen moet maken om de zorg houdbaar te maken, is het ontzettend belangrijk dat de Raad van Bestuur de taal van hulpverleners spreekt en verstaat en dat er een sterke basis van vertrouwen is tussen hulpverleners en organisatie.  De benoeming van Aline draagt daar sterk aan bij”, zegt Louwen, die ook blij is dat zijn organisatie waarvan circa 90% van de medewerkers vrouw is nu ook een vrouw in de Raad van Bestuur krijgt.