Community Abonneren
×

Dynamische omgeving vraagt om continue deskundigheidsbevordering bij POH-GGZ

We leven in een samenleving die steeds complexer wordt. Ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan snel. Je kennis hierin up-to-date houden is en blijft een uitdaging. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de functies binnen de huisartsenzorg.

De zorgverlening van een praktijkondersteuner ggz (poh-ggz) is in de basis gericht op kortdurende behandeling. Praktijksteun heeft in de afgelopen jaren gezien dat de wijze waarop deze zorg wordt verleend zeer divers is en afhankelijk van de vraagstelling en type patiënt die men op het spreekuur krijgt, alsmede de persoonlijke achtergrond en bagage van de poh-ggz. Ook de wensen vanuit een huisartsenpraktijk zijn van belang. Diversiteit in uitvoering is juist daarom gewenst. De ontwikkelingen zijn op individueel niveau niet altijd goed te overzien en bij te houden. Het is dus belangrijk dat een poh-ggz in zijn of haar functie voldoende gefaciliteerd wordt.

Vanuit onder andere deze gedachte ontstond in 2021 bij Praktijksteun het online leerplatform: POH-GGZ Academy. “Hiermee maken we leren toegankelijk door een ruim leeraanbod aan te bieden op één centrale leerplek”, aldus Carolien Oerlemans, projectcoördinator scholing & ontwikkeling. Zij organiseert al diverse jaren het scholingsprogramma voor de poh-ggz van Praktijksteun én samenwerkende huisartsenorganisaties. In 2020 en 2021 was Oerlemans kartrekker bij de ontwikkeling van POH-GGZ Academy.

Het hele artikel lezen? Download het hier!