Community Abonneren
×

De Goede Nieuwe Tijd

Terwijl velen zich afvragen waar de publieke campagne over de toekomst van de zorg blijft, waarvoor Tweede Kamerlid Wieke Paulusma (D66) brede Kamersteun kreeg, is Goeree-Overflakkee gewoon begonnen. Onder de noemer De Goede Nieuwe Tijd worden de inwoners nadrukkelijk meegenomen in de discussie over hoe hun toekomst in wonen, welzijn en zorg eruit moet gaan zien.

Dat Goeree-Overflakkee de bewustwordingscampagne De Goede Nieuwe Tijd heeft gelanceerd, komt niet uit de lucht vallen. Het is een logisch gevolg van het actieprogramma Toekomstbestendig leven op Goeree-Overflakkee uit 2020 en de daaruit ontstane uitvoeringsagenda. “Het was ons direct duidelijk dat hiervoor multidisciplinaire samenwerking nodig is”, vertelt projectleider Jan van Gurp. “Niet alleen de zorg dus, maar ook de woningcorporatie die we hier op het eiland hebben, de huisartsengroep, de professionals in welzijn en de gemeente. Het vertrekpunt was: we zien een verouderende maatschappij op ons afkomen en om daarop goed te sturen, moeten we samenwerken en moeten alle partijen soms ook over hun eigen grenzen heen kijken.”

Hierbij is steeds de verbinding gezocht met andere organisaties zoals projectontwikkelaars, makelaars én de vertegenwoordigers van inwoners. “We wilden weten wat er bij hen speelt en hoe we hen kunnen betrekken in de discussie over hun eigen toekomst”, zegt Van Gurp. “In september 2021 volgde hieruit een uitvoeringsagenda met vier thema’s: 1) gezond en vitaal ouder worden, 2) verbeteren van de ervaren kwaliteit van wonen, welzijn en zorg, 3) toegankelijke voorzieningen en goede besteding van middelen en 4) (be)houden van voldoende beschikbare en tevreden professionals.”

Het hele artikel lezen? Download het hier!