Community Abonneren
×

Mediq en Medipoint bundelen krachten om zorg te vereenvoudigen

Mediq en Medipoint zijn een samenwerking aangegaan om mensen met een (chronische) aandoening of ziekte sneller en eenvoudiger te helpen aan zorg- en medische hulpmiddelen. Samenwerken in de keten en over domeinen heen staat hierin centraal. Een koppeling tussen de bestelsystemen van Mediq en Medipoint is hierin de eerste stap.

Marcia Luijendijk, Algemeen Directeur van Mediq Benelux: “De zorg staat onder druk. Huisartspraktijken kunnen de vraag naar zorg niet aan en wijkverpleegkundigen krijgen steeds complexere zorgvragen. Daarnaast moeten we met elkaar kijken hoe we de zorgkosten laag kunnen houden en de kwaliteit hoog. Samenwerken in de keten en over domeinen heen is hierbij essentieel. Dit is waarom Medipoint en Mediq de samenwerking aan zijn gegaan, we kijken hoe we zowel de patiënt als de zorgprofessional verder kunnen helpen.” 

Zorgprofessionals die vanaf vandaag een zorghulpmiddel via de website van Medipoint bestellen, kunnen nu eenvoudig doorklikken naar het bestelsysteem van Mediq en andersom. Zo is het mogelijk om eenvoudig en snel zorghulpmiddelen zoals een rolstoel, hoog-laagbed of een tillift te bestellen én medische hulpmiddelen zoals incontinentie- en wondmaterialen.

Zorg naar huis 

Door de druk op de zorg wordt er steeds meer zorg aan huis of dichtbij huis geleverd, maar de krapte op de arbeidsmarkt bij de zorgprofessionals is hoog. “De zorgprofessionals die in en rondom de thuiszorg werken, hebben het meeste profijt van onze samenwerking,” zegt René Martens, CCO bij Medipoint. “Zij bestellen de meeste hulpmiddelen voor hun patiënten. Hoe handig is het dat zij na het bestellen van een rolstoel, hoog-laagbed of een tillift bij Medipoint ook direct medische hulpmiddelen als incontinentie- en wondmateriaal bij Mediq kunnen bestellen.”

De komende jaren worden nauwe samenwerkingen tussen partijen die elkaar versterken alleen maar belangrijker. Mediq en Medipoint houden de marktontwikkelingen en zorgbehoefte nauw in de gaten en spelen samen in op kansen als digitalisering, uniformering, efficiëntie maar ook op het langer zelfstandig thuis wonen van mensen met een chronische aandoening.  

Over Mediq 

Iedere dag rekenen miljoenen patiënten en zorgprofessionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en innovatieve zorgoplossingen van Mediq. Hiermee ondersteunen we mensen in hun thuissituatie en ontlasten we zorgmedewerkers. Als betrouwbare partner van patiënten, zorgorganisaties en zorgverzekeraars focust Mediq voortdurend op het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Mediq is in 1899 opgericht en actief in 13 Europese landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht. 

Over Medipoint

Medipoint is de grootste leverancier van zorghulpmiddelen van Nederland. Cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen er terecht voor advies over het lenen, huren en kopen van zorghulpmiddelen. Medipoint, onderdeel van Medux, werkt nauw samen met gemeenten, zorgorganisaties en zorgverzekeraars. Met 45 winkels en circa 100 uitleenpunten is Medipoint in heel Nederland actief.