Community Abonneren
×

Transformatievermogen wordt een essentiële competentie in raden van toezicht in zorg en welzijn

Raden van toezicht van zorg- en welzijnsorganisaties komen voor het Integraal Zorgakkoord en het Gezond en Actief Leven Akkoord in een ander vaarwater terecht. Niet-vrijblijvende samenwerking in regionale netwerken vraagt immers om een andere sturingslogica, waarbij de maatschappelijke opgave moet worden meegenomen in de eigen organisatiestrategie. Daar moeten ze nu snel werk van maken. “IZA en GALA dwingen toezichthouders om verder te kijken dan naar wat zich afspeelt binnen de eigen muren van de organisatie waarop zij toezicht houden”, zegt Joep de Groot, bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar CZ.

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren