Community Abonneren
×

Onderzoek naar verbeteren ggz overbruggingszorg

Steeds meer mensen met psychische problemen gaan naar de huisarts. Daar worden ze vaak opgevangen door de praktijkondersteuner huisartsenzorg ggz. Kan die niet de nodige hulp bieden, dan wordt de patiënt verwezen naar de ggz. Omdat de wachtlijsten daar lang zijn, verleent de huisartsenpraktijk in de tussentijd vaak overbruggingszorg. Hoe die zorg beter kan worden ingevuld, is het onderwerp van een onderzoek door Tessa Magnée. “In 2022 stonden ongeveer 80.000 patiënten op de wachtlijst voor de ggz. Hoeveel daarvan een vorm van overbruggingszorg kregen, weten we niet.”

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *