Community Abonneren
×

Evenement: Toekomstbestendige zorg: hoe organiseren we dat in de regio?

De uitdagingen in de zorg vragen om gedurfde actie. Hoe kunnen we de gezondheidszorg in een regio zo organiseren, dat iedereen de zorg ontvangt die ze verdienen? Efficiënt en met oog voor het individu. En hoe gaan we om met de weerstand die vaak ontstaat bij verandering? Om deze vragen te beantwoorden en de weg naar toekomstbestendige zorg te verkennen, organiseert zorginnovatiebedrijf Medicinfo een inspiratie event voor zorgbestuurders, zorgverleners en zorgverzekeraars.

De uitdagingen in de zorg vragen om gedurfde actie. Hoe kunnen we de gezondheidszorg in een regio zo organiseren, dat iedereen de zorg ontvangt die ze verdienen? Efficiënt en met oog voor het individu. En hoe gaan we om met de weerstand die vaak ontstaat bij verandering? Om deze vragen te beantwoorden en de weg naar toekomstbestendige zorg te verkennen, organiseert zorginnovatiebedrijf Medicinfo een inspiratie event voor zorgbestuurders, zorgverleners en zorgverzekeraars.

Met een mix van inspirerende sprekers wordt tijdens het event ingegaan op de trends en technologische ontwikkelingen in de zorg, de cruciale veranderingen die nodig zijn om de zorg toegankelijk te houden, en concrete handvaten voor de praktijk. Lieke Lamb, CEO Future Expertise Center, is innovatie ambassadeur en trendstrateeg. Vanuit haar rol deelt zij relevante inzichten over de ingrijpende transitie en digitale revolutie waar we als maatschappij, maar ook als zorglandschap middenin zitten. Wat eens toekomstmuziek leek, wordt nu realiteit, en Lieke biedt praktische handvatten om hier direct mee aan de slag te gaan.

Na een blik op de toekomst presenteert Martijn van der Werff, Raad van Bestuur bij Dokterszorg Friesland, zijn visie op de huidige en toekomstige zorgorganisatie in de regio. De regio Friesland kent zo zijn eigen uitdagingen. En van der Werff illustreert, met concrete voorbeelden, hoe zij dit nu al op een innovatieve manier regionaal organiseren en wat de eerste resultaten daarvan zijn? Daarnaast wordt in zijn presentatie belicht welke belemmeringen voor innovatie hij ziet, hoe je daar als bestuurder mee om kunt gaan en welke voorbeeldfunctie de zorgprofessional zelf kan innemen om innovatie te versnellen. 

Als innovatie en de bijbehorende verandering opgelegd wordt, ontstaat vaak weerstand. Aan de hand van illusie laat Jochem Nooyen zien hoe je als zorgprofessional met veranderingen omgaat en kun je dat kunt beïnvloeden. Met humor en interactieve experimenten ervaart het publiek zelf hoe je van perspectief kunt veranderen. Voor iedereen die een actieve rol speelt in de eerstelijnszorg is deze avond relevant, als eerstelijns zorgbestuurder, zorgverlener of praktijkmanager.

Aanmelden voor dit evenement kan via: https://medicinfo.nl/inspiratie-event-samen-vooruit/

Accreditatie van dit evenement is aangevraagd voor 3 punten.
Datum: 16 april 2024
Tijd: 17.30 – 22.00 uur
Locatie: Verkadefabriek, ‘s-Hertogenbosch