Community Abonneren
×

Voorzitterschap Iris de Vries verlengd met vier jaar: Een blik op de toekomst onder haar leiderschap

Tijdens de recente algemene ledenvergadering van de Vereniging Arts en Leefstijl hebben de leden ingestemd met de voordracht tot herbenoeming van Iris de Vries als voorzitter. Iris zet zich met hart en ziel in voor deze groeiende beweging. Als voorvechter van leefstijlgeneeskunde en duurzaamheid is ze een inspirerende leider gebleken.

Met haar visie heeft Iris de Vries (huisarts en leefstijlarts) zich gedurende de afgelopen 7 jaar ingezet voor Vereniging Arts en Leefstijl. Haar vastberadenheid en passie hebben niet alleen de Vereniging gevormd, maar ook de groeiende beweging van leefstijlgeneeskunde in Nederland aangewakkerd.

“Een kans om verder te bouwen”

“Ik ben ontzettend blij en vereerd dat ik nog vier jaar door mag gaan als voorzitter,” aldus Iris de Vries. “De afgelopen jaren zijn intensief geweest, waarbij de focus lag op het professionaliseren van onze organisatie en het vormen van een toekomstbestendige positie in het zorglandschap en daarbuiten. Ik ben heel trots op iedereen die hieraan heeft bijgedragen, en in het bijzonder op het bestuur en het team van Vereniging Arts en Leefstijl. Een voorzitter is niets waard zonder het vertrouwen van een integer bestuur en de sterke draagkracht van gedreven en stralende teamleden. Alles wat we hebben bereikt, hebben we aan eenieder van hen te danken,” aldus Iris.

“Er zijn ook nog veel uitdagingen en er is nog veel te doen! Ik zie de komende vier jaar dan ook als een kans om verder te bouwen aan wat we tot nu toe hebben bereikt en om de impact van leefstijlgeneeskunde in Nederland nog verder te vergroten.”

Leefstijl en duurzaamheid: Een win-win situatie

Een van de belangrijkste ontwikkelingen die Iris heeft gezien tijdens haar voorzitterschap is de groeiende erkenning van leefstijlgeneeskunde als een essentieel onderdeel binnen de reguliere zorg. Naast de vooruitgang op het gebied van leefstijlgeneeskunde, heeft De Vries zich ook ingezet voor duurzaamheid in de zorg. “We moeten niet alleen zorgen voor de gezondheid van onze patiënten, maar ook voor die van onze planeet,” benadrukt ze. “Het is van cruciaal belang dat we de zorgsector en onze maatschappij verduurzamen om een gezonde toekomst te waarborgen.”

Missie voor de toekomst

Met haar nieuwe termijn als voorzitter streeft Iris de Vries ernaar om leefstijlgeneeskunde verder te integreren in de reguliere zorg. “Mijn belangrijkste doel is om leefstijlgeneeskunde nog toegankelijker te maken voor artsen en patiënten” legt ze uit. “Leefstijl in de spreekkamer heeft de potentie het nieuwe normaal te worden; de logische eerste stap. Dit betekent dat we moeten blijven werken aan bewustwording, opleiding en implementatie binnen de zorg. Ook een gezonde groene leefomgeving is van essentieel belang om te zorgen dat we minder chronische ziekten ontwikkelen en ook dit geluid zal ik stevig laten horen.”

Tot slot heeft De Vries een boodschap voor de leden van Vereniging Arts & Leefstijl: “Ik wil graag al onze leden hartelijk danken voor hun voortdurende steun en inzet. Wij leren veel van jullie ervaringen en vertalen deze naar praktische hulpmiddelen, onderwijs en lobby voor beleid en politiek. Door jullie steun blijven wij sterk en onafhankelijk, ook in politiek turbulente tijden. Op deze manier kunnen we samen een groot verschil maken. Laten we blijven samenwerken om de impact van leefstijlgeneeskunde te vergroten en de zorgsector en onze leefomgeving gezonder en duurzamer te maken. Ik kijk ernaar uit om de komende vier jaar met jullie allen verder te werken aan deze belangrijke doelen.”

Met een vernieuwd mandaat en een onverminderde vastberadenheid zal Iris de Vries haar rol als voorzitter van de Vereniging Arts & Leefstijl voortzetten. We wensen haar veel succes met het uitdragen en verder brengen van onze belangrijke missie voor een gezondere en duurzamere toekomst voor alle patiënten en zorgverleners in de gezondheidszorg.