Community Abonneren
×

Mazars maakt bezwaar tegen intrekken btw-vrijstelling voor niet BIG’ers

Sinds 1 januari 2013 worden medici die geen BIG-opleiding hebben genoten uitgesloten van de btw-vrijstelling voor het verrichten van medische handelingen.

Onder andere een grote groep psychologen en therapeuten is daardoor nu btw verschuldigd voor de vergoedingen die zij ontvangen voor hun behandelingen.

Wij zijn van mening dat Nederland in strijd handelt met het Europese recht door alle niet BIG’ers over één kam te scheren en hen allen uit te sluiten van de btw-vrijstelling. Namens een aantal beroepsgroepen zijn wij daarom een traject gestart richting de Belastingdienst om ervoor te zorgen dat zij – met terugwerkende kracht – blijven vrijgesteld van btw-heffing. De Europese en de Nederlandse rechtspraak bevatten volgens ons een groot aantal aangrijpingspunten om dat voor elkaar te krijgen.

Meer weten?
Neem contact op met Pieter Bouwhuis , tel: +31 (0) 6 5755 4264