Community Abonneren
×

Gratis en anoniem online zelfhulptraining

Dennis was ruim twintig jaar verslaafd. Het eHealth platform Evie hielp hem om aan zijn eigen herstel te werken. Evie is een platform voor alle fasen van ondersteuning en zorg. Inwoners van verschillende gemeenten gebruiken Evie (gratis en anoniem) om psychische klachten te voorkomen, aan het eigen herstel te werken en zo de noodzaak tot zorg te voorkomen of te verminderen.

Evie app Gratis en anoniem online zelfhulptraining

Na langere tijd bij GGZ Breeburg onder behandeling te zijn geweest, merkte Dennis dat hij toch nog een zekere psychische kwetsbaarheid bleef behouden. Iemand raadde hem Evie aan om de aangeleerde verandering van herstel vast te houden. Hij koos uit de beschikbare zelfhulptrainingen het emotiedagboek. Centraal bij zelfhulptrainingen staat het mobiliseren van je eigen krachten. Door gebruik te maken van het emotiedagboek “leek het soms of ik echt door een persoon geholpen werd”, zegt Dennis. Hij geeft zijn ervaringen nu ook door aan anderen bij Fameus (centrum voor herstel, ontwikkeling en ontplooiing van GGz Breburg.

Lees het hele verhaal van Dennis hier . De gemeenten Venray, Tilburg en Goirle bieden de online zelfhulptrainingen van Evie momenteel gratis en anoniem aan voor hun inwoners.

Evie is ontwikkeld door onze partner Pro Praktijksteun.

Lees hier meer over dit onderwerp.