Event Abonneren
×

Urk blijft streven naar zorg dicht bij de patiënt

Urk heeft een uitdaging: de kwaliteit van gezondheidszorg blijven garanderen sinds de sluiting van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De tweedelijnspoli’s zijn bijvoorbeeld verdwenen uit de gemeente. Oplossingsrichtingen? Taakverschuivingen en verbreding van het aantal zorgdisciplines in de huisartsenpraktijken. Betere samenwerking tussen zorg en sociaal domein draagt ook bij aan meer toekomstbestendige zorg.

PREMIUM
Een toename van de zorgvraag, een tekort aan zorgprofessionals en - na sluiting van MC Zuiderzee in Lelystad - lange reistijden naar de ziekenhuizen in de regio. De uitdagingen zijn groot voor de zorgverleners in Urk om de kwaliteit van de gezondheidszorg te kunnen blijven garanderen.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.