Beroepsverenigingen: goede voorbeelden als basis beleid

Beroepsverenigingen in de zorg kunnen zorgvuldiger omgaan met hun ledenraadpleging, zegt oud-hoogleraar public health en gezondheidseconoom Guus Schrijvers.

PREMIUM Guus Schrijvers
Nee, Guus Schrijvers had in de zomer niet zien aankomen dat het met de ontwikkelingen rond de Wet BIG II zo desastreus zou aflopen voor V&VN. “Maar verbaasd was ik ook niet”, zegt hij. “Het is altijd een valkuil voor besturen om oproer vanuit de achterban te missen. Het heeft me - ook in relatie tot mijn eigen rol als voorzitter van Vereniging Spierziekten Nederland - wel aan het denken gezet over het belang van ledenraadpleging. En die moet dan niet worden vormgegeven in de zin van ‘Ben je gelukkig met…?’, maar met concrete voorstellen voor hoe met een ontwikkeling kan worden omgegaan.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.

Comments are closed.