Event Abonneren
×

Kwetsbare ouderen en ggz-patiënten in de huisartspraktijk

Huisartspraktijken steeds drukker met kwetsbare ouderen en ggz-patiënten.

PREMIUM Oudenren GGZ-Patiënten
Kwetsbare ouderen en mensen met ggz-problematiek gaan in de huisartsenzorg een steeds grotere rol spelen. InEen zette in de Themabijeenkomst kwetsbare ouderen en ggz uiteen wat hiervan de gevolgen zijn en hoe het ondersteuning biedt om daar succesvol mee te kunnen omgaan. Het is alweer jaren geleden dat InEen voor haar leden inhoud ging geven aan zorgprogramma’s voor mensen met diabetes of astma/COPD. “Maar er zijn nog meer patiëntgroepen die baat hebben bij de ontwikkeling van soortgelijke programma’s en ook daar maken we ons hard voor”, zei InEen-bestuurder Maarten Klomp in zijn rol als dagvoorzitter van de Themabijeenkomst kwetsbare ouderen en ggz, 14 januari in Ede. Hij doelde hiermee specifiek op ouderen en ggz-patiënten. “De werkdruk in de huisartspraktijk wordt in toenemende mate bepaald door de zorg voor deze twee groepen”, zei hij. “In de samenwerking voor deze patiëntgroepen zijn nog slagen te maken. Het komt de kwaliteit van zorg ten goede en het verlicht ook die werkdruk.’
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.

  1. Steeds meer taken naar de huisarts, steeds moeilijker proces om je omzet bijeen te harken zodat je je personeel kunt betalen. Nee, gewoon stoppen als praktijkhouder! Dat lijkt me beste optie voor ouderwetse, all-round huisartsen, stoppen en laat de zorgverzekeraars het maar uitzoeken samen met de waarnemers en de LHV, die de zorgplicht lekker op onze nek blijft leggen. Zorgplicht hoort bij verzekeraars. Huisartsen zouden plezier moeten mogen terugkrijgen in hun beroep.

  2. Je standpunt ken ik Arstrid, van het interview dat ik een poosje geleden met je had. Toch hoop ik niet dat alle huisartsen er zo over denken. Maar ter nuancering: er gaan steeds meer taken naar de huisartspraktijk. Dat betekent niet per se naar de huisarts.

Comments are closed.