Waarnemend huisarts wil stem in discussie toekomst vak

De waarnemende huisarts moet beter gehoord worden in de discussie over de toekomst van het huisartsenvak, vindt Kasper Maltha.

PREMIUM Waarnemende huisarts
Samen met enkele andere jonge huisartsen is Kasper Maltha initiatiefnemer van het discussieplatform Huisarts van de Toekomst. Waarnemer Maltha wil nog altijd praktijkhouder worden. “Maar niet in het huidige klimaat. Ik werk nu drie dagen in de week als waarnemer. Niet alleen omdat ik ook ruimte wil hebben voor andere dingen, maar ook omdat ik terugschrik voor de werkdruk van het praktijkhouderschap. Ik zie praktijkhouders die zes dagen per week tien uur per dag werken, niet op vakantie kunnen, personeelsproblemen hebben en worden bedolven onder de gevolgen van wet- en regelgeving.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.