‘Arbeidsmarkt huisartsenzorg Oost-Nederland aantrekkelijker’

De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg wordt gedetailleerd in kaart gebracht door Nivel. Als eerste is een ‘foto’ gemaakt van Oost-Nederland.

PREMIUM
De arbeidsmarkt van de huisartsenzorg staat onder druk. Door vergrijzing, langer thuis wonen en landelijk beleid om steeds meer zorg in de eerste lijn te bieden, stijgt de vraag naar huisartsenzorg sneller dan de capaciteit. Dat is in het kort het verhaal over disbalans in Nederland.Onderzoek uit 2018 van Nivel, in opdracht van LHV en VWS, wijst uit dat er regionaal veel verschillen zijn in impact en oorzaken. In de Randstad spelen bijvoorbeeld andere zaken dan in Zeeland of Groningen. En hoe zit het in Oost-Nederland?
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.