Acute zorg: andere organisatie gewenst

Acute zorg wordt geconfronteerd met oude organisatiestructuren die niet meer werken, maar nieuwe keuzes zijn ook niet zomaar gemaakt. Hoe moet het verder?

PREMIUM Acute zorg: andere organisatie gewenst
De spoedzorgketen kraakt. Partijen lopen tegen hun grenzen aan. Zo stijgt het aantal complexe patiënten dat bij de spoedzorg komt. “Denk aan kwetsbare ouderen met comorbide problematiek”, constateert dr. Martijn Rutten. Hij is huisarts bij universitair gezondheidscentrum Heyendael in Nijmegen en coördinator van de NHG-kaderopleiding huisarts en spoedzorg. “Daarnaast spelen maatschappelijke veranderingen een rol. Patiënten komen eerder met hun spoedzorgvragen en zijn ook dwingender in hun zorgvraag.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.

  1. Tsja. Dat de SEH alleen de hoog complexe zorg ziet, zou ook een bewijs kunnen zijn dat het best goed is geregeld…. dat voorbeeld van die ouders is bij ons ook een laag urgente vraag. Geen bloedspoed. Bij samenvoegen krijg je ook andere problemen gratis weer terug. Schaalvergroting of pakketverbredjnh is niet altijd een oplossing.

Comments are closed.