Praktijkondersteuner onmisbaar in de huisartsenzorg

Praktijkondersteuners zijn onmisbaar in de huisartsenzorg. Dat zegt Petra Portengen, voorzitter/directeur van beroepsvereniging NVvPO.

PREMIUM Praktijkondersteuner onmisbaar in de huisartsenzorg
De functie van praktijkondersteuner (poh) in de huisartspraktijk bestaat ongeveer twintig. Is Petra Portengen, voorzitter/directeur van de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO), tevreden over de huidige status van de beroepsgroep?Zij zegt: “Poh’s zijn ongelofelijk eager en leergierig. De opvatting heerst dat brede kennis belangrijk is. Poh’s worden opgeleid in zeven CAN-Meds, waaronder goede communicatie en patiëntcoaching. De poh heeft een professionele status verworven en is onmisbaar. Sterker nog: zonder de poh bestaat de huisartsenzorg morgen niet meer. Ik zeg dit mede, omdat de poh de huisarts ontlast nu de complexiteit van de huisartsenzorg toeneemt door de groeiende zorgvraag en de vraag naar persoonsgerichte zorg. “
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.