Community Abonneren
×

Een pilletje minder? Optimaliseren van cardiovasculaire preventie

Veel ouderen gebruiken medicatie om hart- en vaatziekten te voorkomen. Maar hoe geschikt zijn die nog als er zich meerdere gezondheidsproblemen aandienen? Het Universitair Netwerk voor de Care-sector Zuid-Holland (UNC-ZH) doet hier onderzoek naar.

Een pilletje minder? Optimaliseren van cardiovasculaire preventie

Op dinsdag 18 mei vertellen onderzoekers tijdens de online Zoek het uit-bijeenkomst over de resultaten. Je krijgt inzicht in de factoren die een rol spelen bij de geschiktheid van cardiovasculaire preventieve medicatie en in de afwegingen die je kunt maken om deze te starten, te stoppen of te continueren.

De onderzoekers geven achtergrondinformatie over cardiovasculaire preventieve medicatie bij ouderen, gaan in op de (inter)nationale richtlijnen en presenteren recente onderzoeksresultaten. Aan de hand van casuïstiek wordt de geschiktheid van cardiovasculaire medicatie bediscussieerd en presenteren zij een onderzoeksdesign naar de afbouw van antihypertensiva.

Informatie

Wanneer: 18 mei
Tijdstip: 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Online

Hier schrijf je in.

De onderwerpen

  • Rosalinde Poortvliet: achtergrond van en richtlijnen naar het gebruik van cardiovasculaire preventieve medicatie bij ouderen. Wanneer start je nog daarmee, wanneer continueer je die en wanneer kun je denken aan daarmee stoppen?
  • Milly van der Ploeg: geschiktheid van cardiovasculaire medicatie bij ouderen. Het design en de resultaten van een recent onderzoek middels de RAND/UCLA appropropriate method naar de geschiktheid van cardiovasculaire medicatie wordt gepresenteerd. Discussie met de deelnemers aan het webinar over de implementatie van deze resultaten
  • Bianca de Jong: casuïstiek uit het verpleeghuis. Hoe past u uw kennis nu al toe in de praktijk? Discussieer mee over een casus rechtstreeks afkomstig uit de dagelijkse praktijk.
  • Jonathan Bogaerts: DANTON-studie, afbouw van antihypertensiva bij verpleeghuisbewoners met dementie. Het design van de DANTON-studie wordt gepresenteerd als een illustratie van een afbouwstudie in het verpleeghuis bij mensen met dementie.

Accreditatie is aangevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *