Community Abonneren
×

Heel veel “maar…” bij tien miljoen euro voor poh-jeugd in iedere gemeente

Het kabinet stelt voor 2021 613 miljoen euro beschikbaar voor de acute problemen in de jeugdzorg. Tien miljoen hiervan is geoormerkt om in iedere gemeente een poh-jeugd beschikbaar te stellen. Een beslissing die tot nogal wat opgetrokken wenkbrauwen blijkt te leiden.

PREMIUM Heel veel “maar…” bij tien miljoen euro voor poh-jeugd in iedere gemeente

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Als je in de “maar” stand staat los je geen problemen op. Gelukkig doen heel veel poh-ggz’ers SOJ en huisartsen dat wel!!

    1. Daarin heb je natuurlijk helemaal gelijk Leo, en het is ook goed dat op veel plaatsen wel ontwikkeling plaatsvindt. Maar herken je ook de problematiek zoals die hier wordt geschetst?

  2. Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat de gemeenten bepalen wie er welke huisartsenzorg levert vanuit de huisartsenpraktijk. Het is onze ervaring dat in goed overleg tussen huisartsen en gemeenten, wel degelijk afspraken gemaakt kunnen worden welke zorg door wie geleverd kan worden. Hierbij heeft de huisarts zelf inspraak wie er aangenomen wordt en welke vergoeding de huisarts krijgt voor zijn tijd, kantoorkosten en locatie. Ik mis daarom ook in dit verhaal de 3 partijen variant (Huisarts, Gemeente en Zorgaanbieder), waarbij dit soort zaken inhoudelijke en juridisch goed geregeld zijn en waarbij de Gemeente alleen optreedt als financier.

  3. Dan kom ik graag met je in contact Wim, want een positief praktijkvoorbeeld is natuurlijk altijd interessant om als casus over het voetlicht te brengen. Mail me even alsjeblieft, zodat we een afspraak kunnen maken (hoofdredacteur at de-eerstelijns.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *