Community Abonneren
×

Meet your Mates! It giet oan.

Ook in Friesland is er een tekort aan huisartsen. In samenwerking met De Friese Huisartsen Vereniging en Provincie Friesland is de campagne ’11huisartsen’ ontwikkeld en uitgevoerd door Doktersdiensten en Doktersacademy Friesland.

Meet your Mates! It giet oan.

Na een goede gezamenlijke voorbereiding en onderzoek is in 2020 i.s.m. ABNAMRO het Webinar ‘Meet your Mates’ geboren. Het fundament was gelegd. Nu de invulling.

De belangrijkste vragen hierbij zijn: Hoe breng je starters en stoppers bij elkaar? Hoe zorg je ervoor dat stoppers zich goed kunnen voorbereiden op hun 2e carrière en dat starters goed voorbereid kunnen beginnen aan hun 1e carrière? En niet te vergeten: het thuisfront van de huisarts, zij spelen ook een belangrijke rol in de keuze van de vestiging. We hebben met elkaar besloten om naast de gebruikelijke sprekers ook net gestarte praktijkhouders hun verhaal te laten vertellen, aangevuld met de ervaringen van 2 praktijkmanagers. Ervaringen uit het veld dat wil je horen om zo ook zelf een goede keuze te maken.

Meet your mates

Op 13 april jl. werd voor de 2e keer ‘Meet your Mates’ georganiseerd. Een live event was niet mogelijk. Gelukkig hebben we de digitale snelweg waarbij we op afstand toch dichtbij elkaar konden zijn. Vanuit een huiselijk sfeer werden alle deelnemers in ‘one minute of fame’ de mogelijkheid gegeven zich voor te stellen en hun wensen uit te spreken. Er ontstond een fantastische synergie tussen starters en stoppers! De passie voor het prachtige vak huisarts was de rode draad. Eerlijke verhalen over praktijkhouderschap, trends en ontwikkelingen in de branche en ervaringen werden gedeeld. Ook werden de regionale verschillen helder in kaart gebracht.

Na het delen van informatie door de klantadviseurs Medisch ABN AMRO, financiële planners van ABN AMRO en Rabo, Friesland makelaardij en Beljon & Westerterp (de arbeidsmarkt voor de partner) werd het Webinar afgesloten met een Friese taalles door Afûk. Alle stappen voor het goed voorbereiden van een praktijkoverdracht en te starten als praktijkhouder werden aangestipt. Daarnaast is wonen & werken in Friesland voor altijd op de kaart gezet.

Een maand later

Nu een maand later zij we verheugd te kunnen melden dat 2 praktijkoverdrachten in gang zijn gezet. ‘Meet your Mates’ is een blijvertje met dank aan de enthousiaste deelnemers voor het delen van hun verhalen met passie!
Houd de site van 11huisartsen in de gaten of neem contact op. Het volgende Webinar staat weer klaar: ‘It giet oan’.

Je kunt de vragen ook aan de schrijvers van dit blog stellen: Alie Jager of Els Hogenbirk van ABNAMRO.