Community Abonneren
×

Wijk-GGD’er verlaagt werkdruk huisarts

Wijk-GGD’ers gaan langs bij mensen met verward gedrag en regelen dat er hulpverlening komt of geïntensiveerd wordt. Iets meer specifiek: mensen die thuis wonen en kampen met psychische problematiek, dementie, crises die hun leven ontwrichten, verslaving, verstandelijke beperking, soms een combinatie ervan, en die op gegeven moment ontsporen, waar zorg én veiligheid in het geding komen. Nieuw in de eerste lijn: de wijk-GGD’er. Ontstaan in de jaren van de groei van het aantal ‘mensen met verward gedrag’, zoals dat in beleidstaal is gaan heten. 40.000 meldingen in 2014, boven de 100.000 in 2020. Of zoals politieman Henk van Dijk het eerder in De Eerstelijns noemde…

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren