Community Abonneren
×

De noodzakelijke bijsturing van het sociaal wijkteam

Het sociaal wijkteam anno 2023 is een ander team dan beleidsmakers bij de start van de decentralisaties in 2015 voor ogen stond. Waardevol, vindt onderzoeker Silke van Arum, maar echt anders werken is niet van de grond gekomen. “Ik denk dat je opbouwwerk als specifieke expertise nodig hebt om je taak als wijkteam volwaardig te doen.””Ondersteuning dichtbij, laagdrempelig, samenhangend, aansluitend op het dagelijks leven in de wijk, outreachend, in coproductie met bewoners.” De vraag aan Silke van Arum was wat bij de start van de decentralisaties de bedoeling was van de wijkteams die toentertijd in tachtig procent van de Nederlandse gemeenten opgericht werden.

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *