Het Eerstelijns Congres 2020

Het eerste lijns congres 2020. Het jaarlijks congres van en door de eerstelijnszorg waar u bij wilt zijn: de eerste lijn op de eerste rang!

Locatie en tijd

Hotel Bilderberg, Utrechtseweg 261, 6862 AK  Oosterbeek
Dag 1: 9.30 – 22.00 uur (Dagvoorzitter Anouchka van Miltenburg)
Dag 2: 9.30 – 16.00 uur (Dagvoorzitter Piet Hein Peters)

Doelgroep

Professionals en bestuurders uit de eerstelijnszorg en het sociaal domein.

Kosten

Twee dagen inclusief diner, overnachting en ontbijt: €650,- (met vroegboekkorting: €585,-)
Dag 1 – 12 november incl. diner : €320,- (met 10% vroegboekkorting: €288,-)
Dag 2 – 13 november: €195,- (met 10% vroegboekkorting: €175,50)

De vroegboekkorting van 10% is van toepassing voor aanmeldingen die gedaan worden tot en met vrijdag 17 juli. Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% btw.

Optioneel

Voorovernachting  incl. ontbijt €135,-

De eerste 50 aanmeldingen krijgen een mooi boek cadeau. Er kan gekozen worden uit:

  1. 5 jaar Lokaal Sociaal Domein – Piet Hein Peeters en Jasper Loots
  2. Doen wat goed is – Sophie Albers en Albert Jan Kruiter


PROGRAMMA Het eerste lijns congres 2020

Het jaarlijks congres van en door de eerstelijnszorg waar u bij wilt zijn: de eerste lijn op de eerste rang!

Tijdens het eerste lijns congres 2020 op 12 en 13 november 2020 delen we onder leiding van onze dagvoorzitters Anouchka van Miltenburg en Piet Hein Peeters de nieuwste inzichten in de financiering en governance van de eerste lijn en de organisatie van zorg. We vragen originele denkers en inhoudelijke experts om samen met de deelnemers te verkennen welke mogelijkheden er zijn de positie van de eerstelijnsgezondheidszorg verder te versterken en hoe we in samenwerking met partijen in zorg en sociaal domein tot een stevig fundament kunnen komen voor een gezonde en vitale samenleving.

Kortom, dit congres biedt de gelegenheid om de laatste ontwikkelingen op het gebied van strategie en innovatie die de komende periode uw agenda bepalen binnen de eerstelijnszorg, op te halen. Sprekers en experts delen hun visie met u op de relevante thema’s die de komende periode uw agenda bepalen. U kunt in inspirerende deelsessies discussiëren over goede voorbeelden rondom sectoroverstijgende samenwerking (bijvoorbeeld tussen eerstelijnszorg en sociaal domein). U kunt leren van voorbeelden uit andere regio’s die ook voor u interessant zijn. En u krijgt ruim de gelegenheid om te netwerken met elkaar maar ook met medebestuurders van gemeenten, zorgverzekeraars en met de politiek!

Dit congres slaat de brug naar de toekomst. U schrijft zich in via deze pagina. Hier houden wij u ook op de hoogte van de sprekers en experts die deel zullen nemen aan dit tweedaags congres.

De eerstelijnsgezondheidszorg neemt in ons zorgstelsel steeds meer een centrale positie in: drempelloos toegankelijk, regisseur in de zorgketen, partner voor ziekenhuiszorg én sociaal domein. De eerstelijns zorg speelt een centrale rol in het voorkomen van – duurdere – tweedelijns zorg en in het sturen op preventie en positieve gezondheid. Wie in de eerste lijn werkt, mag trots zijn op zijn waarde en mag die trots ook uitstralen.

Sprekers:

Evenement inschrijfformulier

Schrijf u direct in

Ik meld me/ons graag aan voor: *
Voorovernachting incl. ontbijt gewenst € 135,- *
De eerste 50 inschrijvingen krijgen een boek cadeau. Welk boek heeft uw voorkeur?

Deelnemer 1

Deelnemer 2

Deelnemer 3

Facturatie gegevens

12 en 13 november 2020

Programma

Dag 1:  De eerstelijn op de eerste rang!
Dag 2 : Eerstelijn en sociaal domein

Bij geen doorgang 100% terugbetaalgarantie

Dag 1 Dagvoorzitter Anouchka van Miltenburg

Anouchka van Miltenburg (1967), voormalig voorzitter van de Tweede Kamer, is tegenwoordig de directeur van Nucleuszorg, een regionale ondersteunende eerstelijns organisatie van en voor huisartsen. Gedurende zeven jaar was zij voor haar partij in de Tweede Kamer specialist langdurige zorg. In die periode bedacht zij voor de WMO de compensatieplicht en zorgde ervoor dat deze een centrale positie kreeg in die wet. Daarvoor onderscheidde de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland haar in 2006 met de Fakkelprijs. Zij vindt dat mensen die ziek zijn of een lichamelijke of psychische beperking hebben, dicht bij huis van de juiste persoon of instantie hulp moeten krijgen. Haar missie is ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen in het sociale domein en de eerste lijn dat zien en voelen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid en daarnaar handelen.

Dag 2 Dagvoorzitter Piet-Hein Peeters

Piet-Hein Peeters is journalist. Hij is goed thuis in het sociaal domein en in de eerste lijn. Als dagvoorzitter gemiddeld zo’n vijftig bijeenkomsten per jaar. Op die dagen werkt hij enerzijds aan het helder voor het voetlicht van de bijdragen van sprekers en anderzijds aan een zinvol gesprek tussen die sprekers en de deskundigheid van deelnemers. Peeters was 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn, publiceerde januari 2020 samen met Jasper Loots ’Vijf jaar lokaal sociaal domein. Veel gedaan, te weinig bereikt’ en schrijft als freelancer onder meer voor De Eerstelijns.