Community Abonneren
×

Stichting Voices for Women

 

EVA IS GEEN ADAM

Stichting Voices for Women, opgericht door journalist en oud-verpleegkundige Mirjam Kaijer,  heeft de afgelopen twee jaar veel bereikt en in beweging gebracht. Het heeft de aandacht voor een betere gezondheidzorg voor vrouwen vergroot en in een versnelling gebracht. Voices for Women zet zich in voor vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten en pleit voor een genderspecifieke aanpak in de gezondheidszorg.

Van alle mensen met onverklaarde klachten is 80 procent vrouw
Van alle mensen met auto-immuunziektes is 75  procent vrouw
Vrouwen hebben veel meer bijwerkingen na medicijngebruik

Vrouwen worden anders ziek dan mannen en hierover  is nog te weinig bekend.  Niet alleen onder vrouwen, maar ook onder zorgprofessionals. Er is onvoldoende kennis over het lichaam van de vrouw, omdat onderzoek voornamelijk op mannen heeft plaatsgevonden. Veel vrouwen worden van het kastje naar de muur gestuurd en lopen vaak langer dan vijf jaar met klachten rond, zonder een juiste diagnose. De stichting wijst niet de vinger naar de zorgprofessionals, maar werkt met hen samen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat het systeem verandert.

Voices for Women is onafhankelijk, verbindend en positief, met een kritische kijk. De stichting slaat een brug tussen hulpverleners en patiënt​, en heeft geen winstoogmerk. ​ Vrouwen voelen zich vertrouwd, gesteund en gezien. De verhalen die binnenkomen via het meldpunt leiden tot diagnoses en we zijn bezig met het lanceren van een online platform. De stichting gaat net zo lang door, totdat elke vrouw de juiste zorg krijgt. Op zaterdag 25 mei organiseren wij voor de eerste keer de Dag van de Vrouwengezondheid in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie vind je op deze site.

Klik op deze link om meer te lezen over Voices for Women.

Wil je contact met de stichting? Mail dan naar: contact@voicesforwomen.nl