Primeur: handreiking integrale zorg en ondersteuning thuiswonende kwetsbare ouderen

Omdat steeds meer kwetsbare ouderen thuis wonen, is integrale zorg en ondersteuning in de wijk een ‘must’. Hierin valt nog veel te verbeteren. Vooral de samenwerking tussen zorg en sociaal domein vraagt aandacht. Een nieuwe handreiking en praktische tools helpen bij het versterken van lokale en regionale netwerken.

PREMIUM
Verwacht geen wereldschokkende vernieuwingen in de handreiking; sommige zorgverleners zullen er veel in herkennen. Toch is de publicatie, in juni, van het dynamische document ‘Kwetsbare ouderen thuis, handreiking voor integrale zorg en ondersteuning in de wijk’ een belangrijke stap.Voor het eerst ligt er een brede basisvisie - gedragen door dertien partijen - waarvan ook het sociaal domein nadrukkelijk onderdeel uitmaakt. Lokale en regionale samenwerkingsverbanden kunnen er concreet mee aan de slag. Bovendien hoeft niet iedereen het wiel uit te vinden. In september zijn een gespreks- en rekentool en een online ‘wie doet wat’ tool beschikbaar gekomen.
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.