Community Abonneren
×

Euthanasie: het lukt niet iedere huisarts gehoor te geven aan verzoeken

Negen keer, zo vaak heeft Wendy Wolfe patiënten begeleid bij hun euthanasie. En toen ging het niet meer. “Ik las een artikel in De Dokter (september 2017) van een collega-huisarts die vertelde dat hij geen euthanasie meer kon geven. Niet vanuit religieuze of principiële overwegingen of omdat hij tegen de euthanasiewet zou zijn. Nee, hij kon het […]

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Dapper om te delen. Toch meen ik wel dat de huisarts de centrale regie zou moeten hebben, maar waarom actief zelf die injectie geven? Als de patiënt echt graag wil dan kan hij met hulp van de huisarts de medicatie zelf innemen. Het is wel goed als de huisarts in de buurt blijft om bij calamiteiten te kunnen ingrijpen. Mijn vader heeft op deze manier afscheid genomen / euthanasie gekregen, nb in 1991, zijn vrouw en dochters zaten rond zijn bed. Hij heeft het drankje tot zich genomen, de huisarts heeft beneden gewacht nadat hij het had ingenomen. Het werd een waardig einde en een fantastische huisarts die mijn vader goed geholpen heeft er voor de nazorg van mijn moeder was.

Comments are closed.