Community Abonneren
×

Huisarts ondersteund in geven voedingsadvies aan patiënten

Voor mensen die voedingsadvies willen, is de huisarts vaak het eerste aanspreekpunt. Die wil dit advies ook beslist geven aan zijn patiënten, en de poh’er ook. Maar er kan wel sprake zijn van belemmerende factoren om dit te doen. Gebrek aan kennis een veel gehoorde. Voor dit laatste is het Voedingscentrum de huisartsen op verschillende manieren tegemoetgekomen.

PREMIUM

Het hele artikel lezen?
Login om het hele artikel te lezen

Geen account? abonneer gratis!

Abonneren

  1. Een diëtist wordt via alle zorgverzekeringen vergoed, 180 minuten in de basis. De tijd die besteed wordt is er! Er wordt meer besproken dan alleen voedingsadvies of dieetadvies. Gewoonten veranderen, beweging, alcohol gebruik, woon- en werksituatie, vitamine en mineralen inname zijn enkele gespreksonderwerpen. Gesprek over dieet en voeding vragen tijd en persoonlijke follow-up. Specifieke vragen over voeding van ouderen, zwangeren, kinderen, zieke mensen, mensen met kanker, dat vraagt andere expertise.
    Goed dat de huisarts ook de voeding bespreekt, fijn dat de diëtist er meer van weet;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *