Klantgerichte, transparante en doelmatige zorg

qualizorg

Laatste updates

Waardegedreven zorg in de praktijk

Van Zuidam, Qualizorg: “Met de patiënt als uitgangspunt voor het verzamelen van uitkomsten op het gebied van gezondheid, kwaliteit en kosten, krijg je een beeld van de effectiviteit van de hele ‘ketting’ van zorg.”

Qualizorg neemt ROM-activiteiten over van Reflectum

Qualizorg neemt de Routine Outcome Monitoring (ROM)-activiteiten in de GGZ over van Reflectum. Deventer – 26 oktober 2016.

Qualizorg verzorgt workshop ‘Benut de feedback van uw patiënt’ op VvAA congres

Qualizorg geeft een workshop op het VVAA congres ‘Bij uw patiënt op spreekuur’ op 9 september.

Huisartsenbeurs 2016 - Vier concrete recepten voor rust

Een prachtig tweejarig evenement: de huisartsenbeurs. Dit jaar met als thema recept voor rust.
Profiel

Qualizorg

Qualizorg is gespecialiseerd in het verzamelen, beheren en inzichtelijk maken van kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg. Dit gebeurt op een objectieve, informatieve, onafhankelijke en gebruiksvriendelijke manier. Qualizorg is marktleider in Nederland en beheert databases (TTP), biedt geavanceerde maatwerkprojecten en is de partij achter de toonaangevende dataverzameling en analysetool Qualiview. De data-organisatie gelooft in transparantie en omarmt het Triple Aim-concept: een gezondere populatie, met minder kosten en een hogere kwaliteit van zorg.

  • Qualizorg is ISO-gecertificeerd en CIIO geaccrediteerd.
  • Zo’n zesduizend zorgorganisaties maken gebruik van de diensten van Qualizorg.
  • Jaarlijks wordt een miljoen patiënten benaderd.

Qualizorg is een onafhankelijke en geaccrediteerde organisatie die valt onder toezicht van het Kwaliteitsinstituut. ‘Dat betekent onder meer dat we veilig, verantwoord, wetenschappelijk en volgens de privacywetgeving te werk gaan’, aldus directeur Rutger van Zuidam. Via het partnerschap met De Eerstelijns wil Qualizorg met toonaangevende partijen initiatieven ontwikkelen en vooroplopen in het doorontwikkelen van dienstverlening voor klantgerichte, transparante en doelmatige gezondheidszorg. Van Zuidam: ‘Het gaat ons niet alleen om de systemen van nu, maar ook om de doorontwikkeling tot de systemen van morgen. Wat is in de toekomst de beste zorg en wat is dan qua infrastructuur en techniek nodig om kwaliteitsindicatoren in de gezondheidszorg te verzamelen, beheren en inzichtelijk te maken? Wat is straks relevant en hoe kunnen zorgverleners dan nog steeds objectief, informatief, onafhankelijk en gebruiksvriendelijk te werk gaan? Als partner streven we ernaar anderen te helpen verder te kijken dan naar het heden.’

Realtime inzicht met Qualiview

Qualiview is een gebruiksvriendelijk en geavanceerd platform waaruit zorgverleners –uiteenlopend van fysiotherapeuten en huisartsen tot apothekers en ziekenhuizen – naar patiënten of cliënten vragenlijsten kunnen sturen, de resultaten kunnen analyseren en op basis van die analyses hun eigen zorgverlening kunnen verbeteren. Met de tool wordt online inzicht verkregen in kwaliteitsindicatoren, procesverloop en uitkomsten “En omdat we staan voor meer geïntegreerde zorgverlening, bieden we dus één monitor aan voor alle disciplines. Dat sluit aan op onze visie, want het is niet de beroepsgroep maar de patiënt die centraal staat. Met Qualiview maken we inzichtelijk hoe de patiënt de zorg ervaart, zodat behandelaars de kwaliteit van de zorg continu kunnen bewaken.” Door op innovatieve wijze de patiënt centraal te stellen en realtime inzicht te bieden voor zorgaanbieder en patiënt, leidt dat tot betere zorg.

Contact

Qualizorg
Maagdenburgstraat 22
7421 ZC Deventer
Telefoon: 0570 – 820 219

www.qualizorg.nl
info@qualizorg.nl