Community Abonneren
×

Webcast: De blaas huilt; wat is er loos?

Pijn in de onderbuik en pijn bij plassen komt veel voor; soms is het onschuldig, soms is er veel meer aan de hand. Tijdens deze nascholing wordt ingegaan op het herkennen van blaaspijnsyndroom, ook wel interstitiële cystitis genoemd.
Datum: Maandag 14 maart 2022 van 20.00 tot 21.30 uur.

Pijn in de onderbuik en pijn bij plassen komt veel voor; soms is het onschuldig, soms is er veel meer aan de hand. Tijdens deze nascholing wordt ingegaan op het herkennen van blaaspijnsyndroom, ook wel interstitiële cystitis genoemd. Ook bespreken we het onderscheid met terugkerende urineweginfecties en de best aanpak voor u als huisarts. Wanneer en naar wie wordt er verwezen? Hoe ziet de behandeling eruit en kunt u de patiënt zelf ook al helpen? Na afloop van deze interactieve webcast kent u alle signalen van blaaspijnsyndroom en weet u waarom het zo belangrijk is om snel de eerste stappen te zetten.
Datum: Maandag 14 maart 2022 van 20.00 tot 21.30 uur.
Sprekers:
• Prof. dr. John Heesakkers, afdelingshoofd Urologie, Maastricht UMC+
• Drs. Erik Arendsen, uroloog, Andros Blaascentrum
• Drs. Marieke van Hemert, huisarts, esthetisch arts, Gorssel
• Dr. Dick Janssen, arts, Radboud UMC Nijmegen, Andros Clinics
Aanmelden kan via:
https://www.mednet.nl/webcast/de-blaas-huilt-wat-is-er-loos-over-het-herkennen-van-en-handelen-bij-blaaspijnsyndroom-interstitiele-cystitis/?utm_source=de-eerstelijns.nl&utm_medium=nascholingsagenda&utm_campaign=blaashuilt-icp