Gezondheidsgedrag beïnvloeden op sociale media

Gezondheidsgedrag zal in toenemende mate worden beïnvloed op sociale media, stelt huisarts Nico Terpstra in zijn bijdrage aan de column ‘Over 5 jaar’.

PREMIUM Gezondheidsgedrag beïnvloeden op sociale media
Huisarts Nico Terpstra schrijft onder meer: “Over vijf jaar zal steeds duidelijker te zien zijn dat mensen simpele rechtlijnige boodschappen willen horen, en daarmee zullen ze enerzijds steeds makkelijker te beïnvloeden zijn in hun gezondheidsgedrag op positieve, maar helaas ook op negatieve wijze. De strijd tegen de kwakzalverij dient daarom te versimpelen en plaats te vinden op de (virtuele) plekken waar mensen graag komen. Dat zal in toenemende mate op sociale media zijn.”
Verder lezen? U kunt dan hier inloggen om het gehele artikel te lezen.