Community Abonneren
×

Registeropleiding Compliance officer in de zorg

T/m 1 februari 10% korting! | Zorginstanties moeten goede en verantwoorde zorg leveren. Het is daarom belangrijk dat relevante wetgeving wordt toegepast in verschillende interne regels en processen. In het onlangs gepubliceerde Integraal Zorgakkoord wordt benadrukt dat om zorg die nodig is blijvend te kunnen garanderen, samenwerking met andere instanties binnen de bestaande wet- en regelgeving noodzakelijk is. Een goede Compliance Officer stuurt aan op een open bedrijfscultuur en kan voorkomen dat misstanden in de zorg plaatsvinden. Wilt u van grote waarde zijn voor uw zorginstelling? Schrijf u dan in voor onze opleiding tot Compliance Officer.

Onze kennispartner MeerKennis organiseert in samenwerking met Boerhaave Nascholing LUMC en Zo. advocaten de geaccrediteerde Registeropleiding compliance officer in de zorg, bekijk hieronder de ervaringen van deelnemers!

Rol Compliance Officer
Externe toezichthouders kunnen hard optreden wanneer er misstanden in de zorg plaatsvinden. Misstanden worden bovendien vaak breed uitgemeten in de media. Als Compliance Officer zorgt u dat het compliance programma van uw zorginstelling up to date is en blijft. Tijdens de opleiding krijgt u een goed beeld van alle relevante zorgwetgeving en aanverwante rechtsgebieden.

Maak zelf een compliance programma
Tijdens de opleiding gaat u aan de slag met het opstellen en actualiseren van het compliance programma van uw eigen instelling. U doet hierdoor de nodige vakbekwaamheid op en daarnaast beschikt uw zorginstelling straks over een aanzet voor een sterk compliance programma. Andere belangrijke vaardigheden die u tijdens de opleiding opdoet zijn netwerken en het reflecteren van uw eigen programma.

Doelgroep

  • Managers, concerncontrollers, bestuurssecretarissen, juristen en (andere) werknemers van zorgaanbieders die zich wensen te verdiepen in compliance en compliance officer in de zorg willen worden
  • Opleidingsniveau HBO en WO.

Geaccrediteerd, gecertificeerd, gediplomeerd
De opleiding ‘Registeropleiding Compliance Officer in de zorg’ is geaccrediteerd door de Stichting Compliance in de Zorg. De ABAN accreditatie is toegekend. Door het volgen van deze opleiding kunnen 30 accreditatiepunten (ABAN) worden behaald. Het diploma van deze opleiding samen met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kwalificeert voor inschrijving in het register voor Compliance Officers in de Zorg. Het diploma kan worden behaald bij een voldoende beoordeling van het door de deelnemer opgestelde indicatief Compliance plan en bij een aanwezigheid van de deelnemer van minimaal 70 procent bij de opleidingsdagen.

Cursusleider
Prof. mr. dr. Wilco Oostwouder, eigenaar/directeur Meer Kennis, advocaat bij Loyens & Loeff en van 2002 tot 2021 hoogleraar Bedrijfsfinancieel Recht aan de Universiteit Utrecht

Coördinator praktijk
Mr. Tessa van den Ende, advocaat en partner Zorg bij ZO.advocaten

Docenten
Docenten uit de praktijk (waaronder leden van het zorgteam van ZO.advocaten en advocaten van Simmons & Simmons en Dirkzwager) en de academische wereld (waaronder hoogleraren verbonden aan het LUMC) maken hun opwachting. De opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de onderwijsinstelling Meer Kennis en Boerhaave Nascholing van het LUMC.

Het programma

8 maart 2024Governance, compliance en financiering
15 maart 2024Nut en noodzaak van een Compliance Officer en een complianceplan
5 april 2024Privacy en Kwaliteit en veiligheid
19 april 2024Ethiek, Marktwerking en Digitalisering
24 mei 2024Arbeidsrecht, Reputatiemanagement & Risicomanagement

De data zijn definitief maar de inhoud van het programma kan nog worden gewijzigd.
Het volledige programma is onder het inschrijfformulier te vinden onderaan deze pagina.

Locatie
Utrecht (zie tabblad ‘Locatie‘ voor adresgegevens)

Cursusdata
Op aanvraag

Inschrijving
Voor deze opleiding geldt een deelnemerstarief van € 3.815,- voor de gehele opleiding (5 dagen).
Deze training is vrijgesteld van BTW.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier hieronder

Reacties op voorgaande cursussen
“De registeropleiding compliance officer in de zorg gaf mij als deelnemer op integrale wijze inzicht. Het gaat daarbij om de hele range van compliancethema’s van de zorg: van mededinging en privacy, correct declareren en fiscaliteit tot aan kwaliteit en veiligheid” Mireille Pluijgers, arts np, MSc.

“Nooit eerder over compliance officer in de zorg gehoord, totdat ik er bij toeval over las, de opleiding besloot te gaan volgen en nu met volle tevredenheid terugkijk op een geslaagde opleiding die mijn kennis over compliance, in mijn geval in de gehandicaptenzorg, absoluut heeft verrijkt!’’ Trudy Janson, bestuurssecretaris/beleidsmedewerker.

Inschrijfformulier Registeropleiding Compliance officer in de zorg
Aanhef: *
Wil je gebruik maken van een lunch? *